Kredittkort Bonus Dec 21, 2015

Cashback kommer overraskende nok fra et engelsk begrep og henspeiler på det faktum at du faktisk får penger igjen for å bruke kort av denne typen. Du får nemlig cashback i utvalgte bransjer, der man får 1% rabatt på bensinstasjoner og i mat- og dagligvarehandler. Et av de mest populære kredittkortene med cashback er Trumf Visa Det er tilknyttet det omfattende Trumf-nettverket, som man også kan få tilgang til gjennom et vanlig bankkort og en brukerkonto hos Trumf, men med kredittkortet Trumf Visa er cashbacken langt bedre og større enn hva man får uten kredittkortet. Dette gjør at vi finner kort som har drivstoffrabatt (bensinkort), cash-back og bonusordninger som opptjening av flypoeng.

Et eksempel på dette er rabatter hvor du på forhånd må opppgi at du skal betale med gitt kredittkort. For eksempel kan dette være ved rabatt på flyreiser eller hotellovernatting (gjennom blant annet SAS Eurobonus). Skal du bruke det som en reservepott med penger til litt diverse, skal du betale en reise til utlandet, eller skal du bruke det som et rent bensinkort.

Mer info: Dette er et flott kredittkort med 4% bonus på en valgfri butikk-kategori hver måned (maks kr 200,- /mnd og kr 2000,-/år) med kostnadsfritt årsgebyr og etableringsgebyr. Trumf VISA gir hele 3% bonus på alt du handler i en mengde matvarebutikker og 1% bonus på alt annet, såfremt det ikke er hos konkurrerende matvarebutikker du handler, der får du ingen bonus.

Kanskje vil du begynne med det, etter å ha lest denne artikkelen, som skal ta for seg hvordan cashback og kredittkort fungerer, og hva konseptet egentlig dreier seg om. Cashback stammer fra amerikanske kortselskaper, og ble brått populært når det ble innført tidlig på 2000-tallet. Direkte oversatt betyr ordet «penger tilbake», og det er i praksis det som skjer når du handler med et kredittkort som har cashback. Hver gang du drar et bank- eller kredittkort i en butikk eller i netthandelen, så skal kortselskapet ha sin andel av kaka. Hver og en av de store bensinstasjonkjedene har sine egne kredittkort som gir deg cashback på drivstoff, med bonuser som variere fra 20 til 40 øre.

Her får du nemlig 1% på alle kjøp du utfører over hele verden, og følgelig kan du spare massevis av penger på å bytte ut bankkortet med et kredittkort med cashback. Her får du nemlig 40 øre i rabatt på drivstoff, men kortet har også såkalt «ekte cashback» inkludert. Dette kredittkortet har altså to i ett - i den grad at du får både bensinbonus samt cashback på alle andre kjøp. Fra Bank Norwegian, for øvrig eid av flyselskapet Norwegian, så kan du søke om et kredittkort med cashback.

Hvilket kredittkort du bør velge er opp til hvordan du har tenkt til å bruke kortet, og dette er et valg du må ta selv etter nøye vurdering. Testerne har sammenlignet Gjensidige MasterCard med andre kredittkort, både kort med årsgebyr og kredittkort uten årsgebyr. Samtlige banker og Forbrukerrådet anbefaler å bruke kredittkort når du handler på nett. På tredjeplass kommer Obos Mastercard som tilbyr deg 40 øre rabatt per liter hos Shell.