Bensinkort1 Dec 23, 2015

Et bensinkort er et kredittkort du blant annet betaler drivstoff med hvor du får gunstige rabatter hver gang du fyller. Det är ett betal- och kreditkort med massor av förmåner, som upp till 60 % rabatt på shopping, ID-stöldskydd och reseförsäkring. Ett bensinkort är ett kreditkort där pengarna du spenderar inte dras från något av dina konton utan du ”lånar” istället från banken som ger ut bensinkortet. Du kommer att få en månadsfaktura med föregående månads förbrukning och pm du betalar denna faktura före förfallodagen kommer det att vara gratis för dig att anväda ditt bensinkort och du kommer att spara pengar på grund av de rabatter de olika bensinkorten erbjuder. Varför inte använda sig av ett bränslekort när du tankar för att få rabatt på bensin eller diesel.

Vel vel, ser at jeg er i bakleksa atter en gang, så jeg kan altså tjene 20 kr på å handle for 2000 kr med et kredittkort som gir 1 pros payback, og ti kroner hvis jeg handler for tusen blir det da, ja jeg summerer i hodet nå, tjuere og tiere og femmere, en krone her og en krone der så blir jeg millionær, ja visst, tror jeg skal sette de tikronerne inn på det nye sparefondet, alle monner drar sa kjerringa og dro katten i halen!

Det er litt varierende akkurat hva reiseforsikringene til kredittkort dekker, så det er lurt å sjekke det før du reiser, men jeg har inntrykk av at de generelt sett fungerer greit hvis noe skulle gå galt. I praksis går det ut på at du enten betaler mindre i utgangspunktet eller at du får noen prosent tilbakebetalt etter kjøp når du bruker noen kredittkort. En del bonusordninger gjelder bare bestemte kategorier, for eksempel Shell Mastercard som gir 40 % Trumf-bonus per liter drivstoff (i praksis 40 øre rabatt per liter siden Trumf-bonus kan innbetales til bankkonto), så du bør igjen tenke på hva du skal bruke det til. Avtale med Nordic Reward (Eika Rabatt) som gir rabatter i en rekke nettbutikker.

Enkelte bensinkort har også cashback i tillegg slik at man kan få dobbelt avslag når bensinregningen betales med et slike. Enkelte flyselskap gir deg bonuspoeng hvis du betaler flybilletten din med deres kredittkort Disse poengene kan du senere bruke til å skaffe deg flybilletter til reduserte priser eller til og med helt gratis billetter. Å betale med kredittkort gjør det enklere å unngå tap som følge av svindel, ettersom bruk av slike kort er spesielt regulert og beskyttet gjennom Finansavtaleloven. Når du betaler alt med et kredittkort trenger du heller ikke å overvåke kortsaldoen din i tide og utide for å sjekke om du holder deg på den rette siden av 0-tallet.

Som nevnt er sikkerhet et viktig pluss med kredittkort Dersom man for eksempel kjøper en vare på internett, det være seg i Norge eller fra utlandet, anbefales det at man betaler med kortet. Med et kredittkort tilsluttet de kjente betalingssystemene (som VISA og MasterCard ), kan man rett og slett gjøre dette til kortselskapets problem. Et annet moment når det gjelder kredittkort og reiser, er at svært mange kort gir deg helt gratis reise- og avbestillingsforsikring.

Det som skiller kredittkortet fra Ikano Bank mest ut i positiv retning er at du kan spare hele 5.000 kr hvert år og få 1 % rabatt på kjøp av mat- og dagligvare. Norwegian Visa gir 1 % CashPoint rabatt på all handel (CashPoints kan brukes til å hel- eller delbetale flyreiser hos Norwegian. Med Dine Pengers digitale abonnement kan du lese alt stoffet fra vårt magasin tilrettelagt for nett, mobil og nettbrett.