Hva Er Et Bensinkort? Dec 23, 2015

Et drivstoffkort er i bunn og grunn et vanlig kredittkort med en meget god rabattordning på bensin og drivstoff. Hvis du vil ha et mer allsidig kort kan et som 365 Privat MasterCard være løsningen, da det gir deg 3,65 % på bensin, skobutikker og klesbutikker. Både Flexi VISA og 365 Privat MasterCard tilbyr også bonus på ulike bensinstasjoner, ofte i kombinasjon med bensinstasjonens fordelskort. Når du velger bensinkort er det lurt å sjekke slike bonuser for å få mest mulig ut av den. På den måten koster ikke ditt bensinkort deg noen ting, og du får hver måned en bonus på rundt 4 % som betales tilbake til din konto.

Mange kredittkort, uavhengig av om de har cashback eller ikke, har omfattende bonusprogrammer som du kan dra nytte av. Det koster nemlig ikke noe å eie et kredittkort, og man betaler heller ikke noe for å bruke det. Enkelte banker gir deg også en velkomstgave når du søker om et kredittkort gjennom banken, og kan tilby deg bonuser når du handler mye med kortet.

Rabattene gjelder i flere hundre norske (og svenske) nettbutikker, og noen populære er SAS hvor det trekkes fra 60 kroner per billett, som gir 9 % rabatt på alle bestillinger, Choice Hotels med 6 % rabatt på hotellovernattinger, 10 % på overnattinger på Scandic Hotels, som gir 10 % rabatt på alle kjøp, som gir 10 % rabatt på alle kjøp og Apple Store som gir opp til 3 % i rabatt.

Dersom du har god selvdisiplin og grei personlig økonomi, vil et bensinkort, samt et kredittkort med belønning for andre varegrupper som nevnt være en god mulighet til å spare mest mulig penger. Som forbruker har du fordeler hver gang du bruker et slikt kredittkort ved fylling, men noen kort har dratt det litt lenger og gir faktisk rabatt på alt du handler, over alt. Når disse gebyrene minsker vil nok også noen kredittkort senke sine rabatter ut til kundene.

Dette gjør dette bensinkortet til et populært valg blant de bilistene som fyller fast hos Esso og gjør dette kortet til det billigste bensinkortet i Norge. Kostnadene med et bensinkort oppstår først når du ikke betaler hele det skyldige beløpet innen forfallsdatoen. For å spare penger med et bensinkort er det derfor viktig at du betaler hele regningen innen forfallsdatoen. Du kan søke om et egen Esso-Mastercard, men vi anbefaler først og fremst 365 Privat, som du kanskje kjenner bedre som 365 Direkte.

I tillegg til overnevnte fordeler, tilbyr flere kredittkortselskaper også concierge-tjenester, fri tilgang på lounger på flyplasser, kredittkort som gir billigere bensin, og ikke minst gunstige reiseforsikringer. I motsetning til de fleste andre kort er det ingen øvre grense for hvor mye bonus du kan spare! At kredittkort tilbyr deg cashback på utvalgte varegrupper er ikke nytt eller spesielt revolusjonerende.

Den store fordelen er kjøpsforsikringen og den får du med uansett hvilket kredittkort du velger. Med kredittkortet yA kredittkort får du en effektiv rente på 22,90 prosent, noe som absolutt er holdbart dersom man sammenligner med andre tilbydere av kredittkort i Norge. Med andre ord er yA bank sitt kredittkort over snittet på begge punktene, og passer like bra for den disiplinerte bruker som kredittbrukeren. Som du kan se finnes det mange argumenter for hvorfor man bør ha flere kredittkort.