Vi Har Kåret Det Beste Bensinkortet Dec 24, 2015

Och okq8 kortet visa är avgiftsfritt samt att du får poäng när du handlar på det, doch inte på konkurrenternas bensinstationer. Er du ute etter kredittkort som gir deg reiseforsikring, drivstoffrabatt og cashback, bør du se nærmere på Statoil MasterCard, Trumf Visa, Coop MasterCard og Bank Norwegian Visa. Er du ikke opptatt av cashback, men heller kunne tenke deg å se nærmere på kredittkort med rabattavtaler, peker re:member MasterCard seg ut som en klar vinner. Det beste kredittkortet for drivstoff kjøp, er imidlertid 365 Privat MasterCard Kredittkortet har imidlertid ikke gratis reiseforsikring, men er helt fritt for etableringsgebyr og årsgebyr - det koster med andre ord ikke en krone å ha liggende i bilen som et rent bensinkort.

Kanskje vil du begynne med det, etter å ha lest denne artikkelen, som skal ta for seg hvordan cashback og kredittkort fungerer, og hva konseptet egentlig dreier seg om. Cashback stammer fra amerikanske kortselskaper, og ble brått populært når det ble innført tidlig på 2000-tallet. Direkte oversatt betyr ordet «penger tilbake», og det er i praksis det som skjer når du handler med et kredittkort som har cashback. Hver gang du drar et bank- eller kredittkort i en butikk eller i netthandelen, så skal kortselskapet ha sin andel av kaka. Hver og en av de store bensinstasjonkjedene har sine egne kredittkort som gir deg cashback på drivstoff, med bonuser som variere fra 20 til 40 øre.

Shell MasterCard er et bensinkort og kredittkort som retter seg inn mot kunder som er ute etter å spare penger når de fyller bensin. Tilbudet gjelder naturlig nok bare Shell stasjoner, men i tillegg får mann som kunde 1 % Trumf bonus på alle andre kjøp rundt om i verden. Ved å bruke dette kredittkortet i hverdagen kan du faktisk spare deg til en ferie ved å handle - ettersom du får 1% bonus på hver transaksjon du utfører med kortet. Bonusen kan du bruke på flybilletter hos flyselskapet Norwegian, samtidig som du også får rabatt på kjøp av flybilletter dersom du bruker Norwegian-kortet til å betale. Rabatten varierer fra 10 % til 60 %. Diners Club gir også 20 % rabatt på leiebil hos Avis og 10 % hos Budget.

Etter at drivstoffprisene er satt, begynner prisene gradvis å synke til ny listepris blir sendt ut. Tipset for å få det billigste drivstoffet er med andre ord å fylle bensin søndag eller mandag morgen før klokken 12, samt å bruke et drivstoffkort når du fyller. Dette kortet koster ingenting å bruke, du får en rentefri periode på 45 dager og en kredittgrense på 50 000kr.

Rentene kredittkort oppgir er årlige, så koster TVen 20.000 er det i underkant 400 kr i måneden i renter. Fordelskortet kombinerer du med Flexi Visa som gir hele 4% cashback i utvalgte kategorier, hvorav drivstoff er et av dem. Alternativt kan man bruke kredittkort fra 365 direkte - dette gir 3,65 % cashback på alle stasjoner og har i tillegg ekstra fordeler på Esso-stasjoner(se under). Statoil har et kundeprogram ved navnet Statoil Extra som innebærer at man registrerer bankkortet sitt på Statoil-stasjonen eller på nettsidene til Statoil.

Ønsker du å skille mellom de to korttypene, kan du velge en egen test for Mastercard eller Visa fra menyen under. Det hjelper ikke deg om DNB har 20 prosent rabatt på XXL når fotballklubben til din sønn har 20 prosent hos G-Sport og må ha et spesielt merke. Dersom en familie har finansiert sin utenlandstur ved å benytte et kredittkort, med kostnad på 40.000 kroner, samt et kontantuttak på 10.000 kroner, er forskjellen mellom beste og dårligste kredittkort hele 3.168 kroner når familien velger å betale tilbake i løpet av 12 måneder/terminer. Fornyelse betyr at du tilsendes ett nytt kredittkort med oppdatert gyldighetsdato, dette avløser det forrige kortet.